Касцёл Беззаганнага Зачацця Панны Марыі ў вёсцы Удзела

Аб'ект гісторыка-культурнай спадчыны ІІ катэгорыі (212Г000417) ...

Царква Свяціцеля Мікалая Цудатворца ў вёсцы Забор'е

Аб'ект гісторыка-культурнай спадчыны ІІІ катэгорыі (213Г000383)  ...

Касцёл Святой Ганны ў вёсцы Мосар

Аб'ект гісторыка-культурнай спадчыны ІІ катэгорыі (212Г000397) ...

Царква Успення Прасвятой Багародзіцы ў вёсцы Кавалі

Аб'ект гісторыка-культурнай спадчыны ІІІ катэгорыі  (213Г000392) ...

Капліца Святога Іллі ў горадзе Глыбокае

Аб'ект гісторыка-культурнай спадчыны ІІІ катэгорыі (213Г000364) ...

Касцёл Святой Тройцы ў горадзе Глыбокае

Аб'ект гісторыка-культурнай спадчыны ІІ катэгорыі (212Г000366) ...

Касцёл Святога Антонія Падуанскага ў вёсцы Прошкава

Аб'ект гісторыка-культурнай спадчыны ІІІ катэгорыі (213Г000411) ...

Сцепаніда Лупач з жытнім хлебам уласнага прыгатаванняТэхналогіяй выпечкі жытняга хлеба валодае жыхарка вёскі Дзеркаўшчына Сцепаніда Лупач. Выпечаны ў спецыяльных формах на кляновых лістах, гэты хлеб валодае выдатнымі смакавымі якасцямі і не чарсцвее цэлы тыдзень. Працэс падрыхтоўкі хлеба складаецца з некалькіх этапаў: падрыхтоўка квасніка (закваскі), замешвання і выпечкі хлеба. Пасля замешвання і фармоўкі цеста гаспадыня ставіць на ім крыжык. Для таго, каб вызначыць гатоўнасць каравая, адначасова з пасадкай яго ў печ, у шклянку з вадой кідаецца невялікі кавалачак цеста. Як толькі ён усплывае - хлеб гатовы. Стол накрываецца чыстым ручніком або абрусам. Дастаўшы каравай з печы, гаспадыня змочвае руку халоднай вадой і праводзіць па скарынцы, а затым кладзе хлеб на ільняны ручнік і накрывае яго. Перш чым адрэзаць першую лусту, усе дамачадцы павінны перахрысціцца.