Марына Хрол з традыцыйнай стравай "маслены баран"Тэхналогія прыгатавання традыцыйнай стравы «Масляны баран» у вёсцы Мацюкова - гэта тэхналогія прыгатавання хатняга масла і яго эстэтычнага афармлення ў выглядзе барана па традыцыйнай рэцэптуры, характэрнай для кухні мясцовай сельскай абшчыны. Прыгатаванне стравы пачынаецца са збору смятаны (вяршкоў). У маслабойцы ўзбіваецца масла, працэджваецца і прамываецца ў халоднай вадзе, соліцца. Затым масла сціскаецца ў камок прадаўгаватай формы, з якога выразаецца фігура барана. Далей кавалачкі масла адціскаюць праз марлю, атрымліваючы масу, якая нагадвае авечую воўну. Яе з дапамогай нажа прыціскаюць да выразанай фігуры. З разагрэтага воску робяцца рожкі, з перцу-гарошку - вочы. На апошнім этапе падрыхтоўкі «Масляны баран» упрыгожваецца зелянінай. Калісьці «Маслянага барана» рыхтавалі многія сем'і вёскі Мацюкова, а сёння традыцыйнай тэхналогіяй валодаюць толькі некалькі чалавек. Сярод носьбітаў гэтай тэхналогіі – Марына Хрол.